In Belgie verkopen via Bol.com

Ben je beniewd naar het In Belgie verkopen via Bol.com? Wanneer je al verkoopt via Bol.com is het erg gemakkelijk om internationaal te gaan en uit te breiden naar Belgie. Maar wat komt daar nu precies bij kijken? En waar moet je op letten?

Bol.com instellingen

Wanneer je als Nederlandse verkoper je verkoopaccount activeert begin je standaard met het verkopen in Nederland. Als je in Belgie wilt verkopen zou je hiervoor een instelling moeten aanpassen.

  1. Ga naar de instellingen door op je naam van je Bol.com shop te klikken en klik vervolgens op Instellingen.
  2. Klik vervolgens op Verkooplocaties onder de sectie Mijn winkel
  3. Vervolgens verschijnt er een pagina waarin je kunt instellen of je enkel in Nederland of Belgie wilt verkopen. Wij kiezen voor Nederland en Belgie omdat we uiteraard in beide landen actief willen zijn.
  4. Gefelicteerd je aanbod staat ook in de Belgische Bol.com store online!

Let op dat wanneer je je aanbod via LvB aanbiedt, je ook standaard in Belgie actief bent!

Verzending naar Belgie

Wanneer je in belgie gaat verkopen via Bol.com moet je er rekening mee houden dat je verzendkosten ook hoger zijn. De producten moeten immers een grotere afstand afleggen om bij de eindklant te komen. Hoeveel meer je betaald ligt hangt af van de manier van verzenden.

Logistiek via Bol en verkopen Belgie

Maak je gebruik van Logistiek via Bol (LvB)? Dan kan je ook in Belgie verkopen. Bol.com verzend het dan voor je naar Belgie via PostNL. Let hierbij wel op er geen brievenbuspakketjes verzonden kunnen worden naar Belgie. Er wordt daarom altijd verzonden vanaf formaat XS. Dit zie je ook terug binnen onze calculator.

Meerdere verkoopaccounts

Maak je geen gebruik van Logistiek via Bol? Dan verzend je vaak helaas tegen een hoger tarief welke je natuurlijk weer moet doorrekenen in je verkoopprijs; de klant betaald immers geen verzendkosten. Om er zeker van te zijn dan je je gewenste marges behaald kun je ervoor kiezen om de verkoopprijs in Belgie hoger te zetten.

Helaas is dit niet te regelen binnen een enkel Bol.com verkoopaccount. Hiervoor zou je dus een nieuw verkoopaccount moeten openen en deze enkel moeten gebruiken voor het verkopen binnen Belgie.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *